NWWI Taxatie

NWWI taxatie, zo wordt het vaak in de volksmond genoemd. Maar dat klopt eigenlijk niet helemaal. Een taxateur, zoals IJssel Taxateurs, stelt een gedegen taxatierapport voor u op. In bepaalde situaties heeft u een taxatierapport nodig die gevalideerd is door het NWWI. Dit betekent net iets anders dan een NWWI taxatie.

Wanneer heeft u een NWWI taxatie nodig?

Maar wanneer heeft u nu precies een NWWI Taxatie, liever gezegd een NWWI validatie, nodig? Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat is ‘gevalideerd’ door het NWWI. Dit staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. U heeft zo’n gevalideerd taxatierapport nodig bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en meestal ook bij niet-NHG hypotheken. Dit rapport moet voldoen aan heel veel eisen. Daarom is dit speciale instituut in het leven geroepen. Dit instituut controleert of het rapport aan alle eisen voldoet en valideert het rapport als dat het geval is. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport. Wilt u een taxatierapport laten opstellen voor waardevaststelling in verband met een voorgenomen verkoop? Dan heeft u voldoende aan een niet-gevalideerd rapport.

Wat is een NWWI validatie?

Eigenlijk is een NWWI taxatie, oftewel een NWWI validatie, een soort achtergrondcontrole van het taxatierapport dat de taxateur heeft gemaakt. Het instituut beoordeelt het rapport en kijkt of de taxateur goed zijn werk heeft gedaan. Ook stelt het instituut vast of het rapport voldoet aan de vastgestelde richtlijnen, of de onderbouwing van de waarde correct is en alle vereiste bijlagen aanwezig zijn. Zodra het taxatierapport is gevalideerd door het NWWI krijgt het een unieke code. Hierdoor kan een gevalideerd rapport niet meer aangepast worden zonder toestemming van het instituut.

Kosten van een NWWI rapport

De kosten van een NWWI rapport zijn gelijk aan een gewoon taxatierapport. Ons standpunt is dat we altijd een gevalideerd taxatierapport maken. Ook als een niet-gevalideerd rapport volstaat. Dat geeft u de zekerheid dat de taxatie geheel conform de richtlijnen van het NWWI is uitgevoerd. Mocht u met de tijd toch een gevalideerd rapport nodig hebben, dan heeft u die al in handen en komt u niet voor extra kosten te staan. 

Meer weten over validatie van een taxatierapport?

Wilt u meer weten over de validatie van een taxatierapport? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem voor meer informatie contact met ons op via 038 888 90 56 of per mail via info@ijsseltaxateurs.nl.