Taxatie

IJssel Taxateurs is specialist op het gebied van woningtaxaties. Dankzij deze specialisatie kunnen wij nét een stapje extra doen. Dat ziet u terug in een korte levertijd, aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit van onze diensten. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08.30 tot 21.00 uur.

Woningtaxatie voor élk doel

Het taxeren van woningen is de specialisatie van IJssel Taxateurs. Bij elke woningtaxatie kijken we eerst kritisch naar het taxatiedoel. Zo kunt u bijvoorbeeld een taxatierapport nodig hebben voor:

  • het verkrijgen van een financiering
  • aanpassing van de hypotheek door bijvoorbeeld een rentekorting en/of een verbouwing c.q. woningverbetering
  • het nemen van een beslissing over de aan- of verkoop van een woning

Op basis van deze informatie weten wij precies welke rapportagevorm voor de hand ligt en welk waardebegrip wij moeten hanteren. Heeft u een andere reden voor het laten taxeren van uw woning? Geen probleem, wij helpen u graag verder.

Lid NVM

IJssel Taxateurs is lid van de NVM. Dit lidmaatschap staat niet alleen garant voor het gegeven dat u met een betrouwbare partij van doen heeft, maar de NVM heeft ook een enorme hoeveelheid aan data betreffende de woningmarkt. Deze data stelt ons in staat een beter taxatierapport te maken omdat we de waarde van een woning beter kunnen onderbouwen en vaststellen. Taxeren gaat namelijk niet meer alleen op basis van gevoel!

Uniek: Bouwkundige mee

Bij woningen ouder dan 20 jaar of waarbij tijdens de opname bouwkundige aandachtspunten aan het licht komen is de optie om een bouwkundige mee te nemen. 
Lees er meer over op pagina over onze unieke werkwijze.

Inzicht woningmarkt belangrijk bij taxatie

Een taxateur kan vandaag de dag niet meer volledig op gevoel taxeren. Hij moet de getaxeerde marktwaarde onderbouwen door referentiewoningen te selecteren. Dit zijn onlangs verkochte woningen die veel overeenkomsten hebben met de getaxeerde woning. Deze woningen worden zorgvuldig gekozen, zodat er geen appels met peren worden vergeleken. Dat vereist kennis en veel informatie over de woningmarkt. Dus moet de taxateur veel inzicht hebben in de woningmarkt en beschikken over veel data.

Zo moet de taxateur onder andere de verkoopprijs van een woning die bijvoorbeeld twee jaar geleden is verkocht, corrigeren naar de waarde van vandaag. Ook beoordeelt de taxateur de referentiewoningen op hun staat van onderhoud en kijkt hij hoe ‘actueel’ deze woningen zijn (denk aan de staat van de keuken en sanitair) in vergelijking met de getaxeerde woning. Tevens is het van belang om te weten wanneer de woningen exact verkocht zijn, hoe lang de verkoop geduurd heeft, wat er voor de woningen betaald is en voor welke prijs de woningen in eerste instantie werden aangeboden. Met andere woorden: bij het bepalen van de marktwaarde gaat een goede taxateur niet over één nacht ijs.

Gevalideerde taxaties

IJssel Taxateurs in Zwolle is hét adres voor gevalideerde taxaties. Deze heeft u onder meer nodig voor het afsluiten van uw hypotheek. Een speciaal validatie-instituut, het NWWI valideert (keurt) woningtaxatierapporten van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. IJssel Taxateurs is aangesloten bij het NWWI. U kunt een taxatierapport bij ons aanvragen door te bellen 038 888 90 56 of via het formulier op deze website. Ook uw hypotheekadviseur kan de aanvraag voor u regelen. Vraag hem of haar dan specifiek om IJssel Taxateurs als taxateur te selecteren.

De taxatie specialist in de omgeving Zwolle en Hoogeveen!

IJssel Taxateurs verzorgt woningtaxaties. Dankzij deze specialisatie kunnen wij nét een stapje extra doen. Dat ziet u terug in een korte levertijd, aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit van onze diensten.