Werkwijze

Wilt u uw woning door IJssel Taxateurs laten taxeren? Dan is het prettig om te weten wat u precies kunt verwachten. Wij vertellen u alvast meer over de werkwijze en de verschillende stappen die u samen met ons zult doorlopen…

Hoe werkt de woningtaxatie?

Voordat we aan de slag gaan, stellen we eerst samen met u het taxatiedoel vast. We bekijken welke woning we moeten waarderen en welke waarden moeten worden vastgesteld. Als dit bekend is plannen we een afspraak in voor de inspectie van de woning. Als het een aangekochte woning betreft wordt de afspraak gemaakt met de verkopende makelaar.

Voorafgaand aan de inspectie verzamelen en controleren we veel informatie, zoals het bestemmingsplan, de kadastrale gegevens en milieugegevens. Na de inspectie starten we onmiddellijk met het uitwerken van het taxatierapport zodat u één of twee dagen na inspectie over het rapport kunt beschikken. Dankzij onze specialisatie in taxaties kunnen we dus snel leveren.

Unieke werkwijze bij woningen ouder dan 20 jaar

Bij woningen ouder dan 20 jaar of waarbij tijdens de opname bouwkundige aandachtspunten aan het licht komen is de optie om onze eigen bouwkundige mee te nemen tijdens de taxatie. Deze manier van werken verhoogd de kwaliteit van onze rapporten en u bent er zeker van dat ook de bouwkundige toestand zeer goed in kaart wordt gebracht. De bevindingen van de bouwkundige worden verwerkt in de bouwkundige opnamestaat in het taxatierapport.

Wat de meerprijs is van deze werkwijze? Helemaal niets! Wij willen uitsluitend kwaliteit bieden, daarom rekenen wij niets extra als de bouwkundige mee gaat.

Vraag nu een bouwkundige keuring aan!

Wilt u een uitgebreide bouwkundige keuring laten uitvoeren waarbij u ook een uitgebreide rapportage ontvangt die tevens voldoet aan de NHG normen? Uiteraard is dit mogelijk tegen een meerprijs van € 200,- inclusief btw op het taxatietarief. Onze tarieven vindt u op deze pagina met Tarieven.

Ook gebruikmaken van de woningtaxatie van IJssel Taxateurs in Zwolle of Stadshagen? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

De taxatie specialist in de omgeving Zwolle, Heerde en Hoogeveen!

IJssel Taxateurs verzorgt woningtaxaties. Dankzij deze specialisatie kunnen wij nét een stapje extra doen. Dat ziet u terug in een korte levertijd, aantrekkelijke prijs en hoge kwaliteit van onze diensten.