Bouwkundige keuring

Heeft u een bouwtechnische keuring in Zwolle nodig? IJssel Taxateurs in Zwolle kan op een professionele en snelle manier uw woning bouwkundig inspecteren. U krijgt een gedetailleerd bouwkundig rapport dat aan alle vereisten voldoet. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bouwkundige keuring

Onze uitgevoerde bouwtechnische keuringen bieden gedetailleerde rapporten die inzicht geven in de technische staat van het pand en de vereiste investeringen op zowel korte als lange termijn. Door kennis te hebben van de kosten kunt u een realistische en goed onderbouwde prijsonderhandeling voeren. Hierdoor kunt u mogelijk duizenden euro’s besparen bij de aankoop van uw woning. Tevens bieden wij de mogelijkheid om gelijktijdig een taxatie en bouwkundige keuring uit te voeren.

Een bouwtechnische keuring verschaft duidelijkheid over de algemene onderhoudstoestand en de bijbehorende herstelkosten op zowel lange als korte termijn. Hierbij kunt u denken aan zaken zoals scheurvorming, vochtproblemen, scheefstand, hout- en betonrot, schilderwerk, daken, constructie, enzovoort.

Wat is een bouwkundige keuring?

Bij een bouwkeuring, ook wel bekend als een aankoopkeuring, in Zwolle en omgeving wordt een grondige inspectie uitgevoerd van een woning, van het dak tot aan de kruipruimte. Tijdens deze visuele inspectie wordt de gehele woning zorgvuldig geanalyseerd op mogelijke vochtproblemen, achterstallig onderhoud en funderingsproblemen.

Bouwkundig rapport

Binnen 3 werkdagen na het bouwkundig onderzoek ontvangt u een gedetailleerd bouwkundig rapport waarin alle aspecten van de woning zijn opgenomen. Dit omvat tevens een overzicht van alle kosten die nodig zijn voor het herstel van eventuele gebreken. Onze rapporten voldoen aan alle eisen van de NHG. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om gelijktijdig een taxatie en bouwkundige keuring uit te voeren.

Onderzoeksplicht

Met een bouwkundige keuring voldoet u aan de verplichting dat de koper actief op de hoogte moet zijn van de staat van de woning, wat ook wel de “onderzoeksplicht” wordt genoemd.

Een bouwkundige keuring kan als ontbindende voorwaarde in het koopcontract worden opgenomen. Tijdens de inspectie bent u van harte welkom om aanwezig te zijn. Wellicht heeft u verschillende renovatie-ideeën die we kunnen bespreken. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u mogelijk van waardevol advies te voorzien.

Voldoen aan NHG

Voldoen aan de NHG-normen Wij kunnen aan onze bouwkundige keuringsrapporten een aanvullend rapport toevoegen dat specifiek is opgesteld om te voldoen aan de eisen voor een financiering met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Combinatiepakket taxatie en bouwkundige keuring

IJssel Taxateurs, gevestigd in Zwolle en Hoogeveen, biedt een uitgebreid dienstenpakket aan, waaronder gevalideerde taxatierapporten en bouwkundige keuringen. Onze eigen medewerkers stellen beide rapporten op en zorgen ervoor dat ze voldoen aan de vereisten van geldverstrekkers en de NHG. Neem voor meer informatie contact met ons op via 038 888 90 56 of bezoek onze website op www.ijsselwoningkeurders.nl.