Wel of geen aankoopmakelaar?

“Een aankoopmakelaar inhuren is zonde van je geld, want een huis kopen kun je prima zelf doen.” Misschien heeft u dit zelf ook weleens gedacht. Toch is dit niet helemaal waar. Hoewel een aankoopmakelaar kosten met zich meebrengt, levert het ook veel geld op. Of is het verschil tussen de woning wel aankopen of achter het net vissen.

Wat is een aankoopmakelaar?

Voordat we u meer vertellen over de meerwaarde van een aankoopmakelaar, leggen we u graag uit wat een aankoopmakelaar eigenlijk is. Een aankoopmakelaar helpt u letterlijk bij de aankoop van uw woning. Hij bemiddelt voor u, is uw kritische rechterhand en behoedt u voor eventuele valkuilen. Bent u op zoek naar een specifiek soort woning? Dan wijst de aankoopmakelaar u graag de weg. Dankzij zijn ervaring in de woningmarkt helpt hij u het kaf van het koren te scheiden. In combinatie met zijn slimme onderhandelingstechnieken betaalt u geen cent te veel.

Waarom een aankoopmakelaar?

“Moet ik nu wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?” horen we vaak van mensen. Wij geven u alvast een paar redenen waarom u het wel zou doen. Allereerst is een huis kopen zonder aankoopmakelaar risicovoller, vooral wanneer u zelf weinig ervaring heeft met de aankoop van een huis. U weet vaak niet precies waar u op moet letten en de makelaar van de andere partij is alleen gericht op verkoop. Schakelt u een onafhankelijke aankoopmakelaar in? Dan weet u zeker dat u een oprecht en eerlijk antwoord op al uw vragen krijgt. ‘Is dit een dragende muur?’ ‘Is het huis gehorig?’’ ‘Is de vraagprijs niet veel te hoog?’ Uw aankoopmakelaar zoekt het voor u uit.

Gemiddelde kosten aankoopmakelaar?

Klinkt goed zo’n aankoopmakelaar, maar wat zijn de gemiddelde kosten als u een makelaar inschakelt bij de aankoop? Op de pagina ‘wat kost het’ kunt u alvast meer informatie vinden over de tarieven. Verkijk u daar echter niet op. Want hoewel een aankoopmakelaar geld kost, levert het ook een kostenbesparing op. Wist u bijvoorbeeld dat wij de verkoopprijs vaak met enkele procenten omlaag krijgen? Bovendien behoeden wij u voor mogelijke valkuilen of verborgen gebreken. Zo loopt u geen financiële of juridische risico’s bij het kopen van uw huis.

Bent u overtuigd en wilt u ook gebruikmaken van IJssel Taxateurs als aankoopmakelaar in ZwolleNeem vandaag nog contact op.